Ανάπτυξη με συγκεκριμένες προτάσεις

Άρθρο κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, Υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ  Α’ Αθήνας, Προέδρου ΣΜΕΧΑ, Προέδρου NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, Μέλους Δ.Σ. Συνεγγυητικού, Πιστοποιημένου Αναλυτή & Συμβούλου Διεθνών και Ελληνικών Αγορών που δημοσιέύθηκε στην REAL NEWS στις 14/4/2012

 


Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το μόνο που δεν θέλει πλέον ο κόσμος να ακούει είναι γενικότητες. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν στο διάστημα αυτό να παρουσιάσουν αναλυτικές προτάσεις που θα έχουν ως στόχο την γρηγορότερη και ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση προκειμένου να ανακουφιστεί ο δοκιμαζόμενος λαός. Δυστυχώς όμως και πάλι ακούμε γενικότητες, οι οποίες βαφτίζονται προτάσεις ανάπτυξης. Είναι όμως βέβαιο και το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν εμπειρίες και γνώσεις από τις αγορές, ότι αυτές οι γενικότητες που παρουσίασε για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν φέρνουν ανάπτυξη. Είπε δηλαδή ο κ.Βενιζέλος και γράφτηκε στον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο Twitter: «Αξιοποίηση της επιτυχίας του PSI». Είναι αυτή πρόταση; Πως ακριβώς κ.Βενιζέλο θα το κάνετε και τι θα φέρει στον τόπο, όταν ακόμα και σήμερα μιλάνε κάποιοι για χρεοκοπία, δραχμή κτλ; Τι πρωτοβουλίες πήρατε για να σταματήσει η «χρεοκοπολογία». Προτάσεις άκουσα και από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Πάλι όμως ήταν γενικές όπως για παράδειγμα η πρόταση για μείωση φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων. Καμία επιχείρηση δεν πρόκειται να έρθει ακόμα και αν ο φόρος είναι μηδενικός που δεν μπορεί να είναι. Υπάρχουν άλλες χώρες που προσφέρουν εκτός από χαμηλό φορολογικό συντελεστή, ασφάλεια και φυσικά δεν έχουν γραφειοκρατία. Προσωπικά έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης που εφαρμόζονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού με μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε από ένα πετυχημένο μοντέλο μόνο ένα μέτρο. Πρέπει να το υιοθετήσουμε συνολικά προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστική και να προσελκύσουμε επενδύσεις.  

Είπε επίσης ο κ.Βενιζέλος πως η ΝΔ μιλάει για προσλήψεις 1:10 αντί για 1:5 αλλά δεν λέει ότι αν γίνει αυτό θα καταρρεύσουν η αστυνομία και ο στρατός.  Προεκλογικά λοιπόν  με έμμεσο τρόπο δίνονται υποσχέσεις για προσλήψεις. Δεν μας λέει πόσους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ βρήκε σε γραφεία ο κ.Χρυσοχοϊδης; Όταν ήταν ο κ.Βενιζέλος Αντιπρόεδρος δεν ασχολήθηκε με την ασφάλεια και τις αποσπάσεις του κ.Παπουτσή; Τι έκανε για να μειωθεί ο «στρατός» που έχουν κάποιοι υπουργοί για ασφάλεια. Πόσα άχρηστα στρατόπεδα έκλεισε ως υπουργός Άμυνας για να γίνει οικονομία χωρίς να μειωθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είχαν κλείσει άχρηστα στρατόπεδα θα μπορούσε το έμψυχο δυναμικό να στελεχώσει στρατόπεδα μάχιμα και όχι στρατόπεδα του κέντρου της Αθήνας που δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Ας μειώσουμε επιτέλους τις δαπάνες του σπάταλου κράτους. Ας τελειώσουμε με τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια. Ας φέρουμε ανάπτυξη με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ας αφήσουμε τις γενικότητες.