Δελτίο Τύπου ΣΜΕΧΑ 12/3/2010

Μετά τη δικαίωση του ΣΜΕΧΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παράνομη εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutshe Telecom, η αγορά έχει κατακλυσθεί με φήμες για σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της τελευταίας προκειμένου να εξασφαλισθεί ο παρανόμως αποκτηθείς έλεγχος της επί του ΟΤΕ.

Ο ΣΜΕΧΑ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί την απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση αυτή όπως και σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν χιλιάδες μικρο-μετόχους θύματα των μυστικών συμφωνιών των παρασκηνίων.

 

Ήρθε η στιγμή της αποκατάστασης της νομιμότητας, της λειτουργίας των θεσμών της αγοράς στα πρότυπα των ανεπτυγμένων αγορών και της προστασίας του εθνικού πλούτου της χώρας απέναντι σε αναχρονιστικές λογικές και πρακτικές της κυβερνητικής διακυβέρνησης.

Είχαμε προβλέψει ότι η υπόθεση αυτή θα εξελιχθεί σε ένα ναυάγιο τύπου “βασικού μετόχου”.

Επαληθευθήκαμε πλήρως. Η υπόθεση αυτή εγγράφεται πλέον ως το μεγαλύτερο παράδειγμα καταπάτησης των δικαιωμάτων μικρο-μετόχων και μετόχων μειοψηφίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική της επιστροφής στη νομιμότητα η οποία, μακροπρόθεσμα, είναι η μόνη πειστική διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα προβλήματα.