Δελτίο Τύπου 23/12/2014

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας 2273/242/22.12.2014 που αποσύρει την διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που καθιέρωσε την έννοια του «επιτηδευματία επενδυτή», ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Μαυραγάνη και τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών κ. Στυλιανό Κουτνατζή για την άψογη συνεργασία, την άρτια τεχνοκρατική κατανόηση του θέματος καθώς και την ενεργή συνεισφορά τους προκειμένου να αποσοβηθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που θα προκαλούσε η εν λόγω διάταξη στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

 

Η θετική αυτή εξέλιξη επετεύχθη χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη δράση όλων των φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο, καθώς και την Α’ Αντιπρόεδρο κα Βασιλική Λαζαράκου για τις καίριες παρεμβάσεις τους στην κατεύθυνση της στήριξης του δίκαιου αιτήματος περί απόσυρσης της διάταξης, αλλά και την Διοίκηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και τον Πρόεδρο του κ. Σωκράτη Λαζαρίδη για την τεχνική ενίσχυση των θέσεων και της επιχειρηματολογίας των φορέων. Τέλος, κρίσιμη ήταν η συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ιδιαίτερα του κ. Αλέξιου Πιλάβιου που σταθερά και εποικοδομητικά συνέβαλλαν στην απόσυρση την έννοιας του «επιτηδευματία επενδυτή».

Οι Έλληνες Χρηματιστές με την αγαστή συνεργασία όλων των παραπάνω φορέων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επενδυτική κοινότητα θα αναπτύξουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς μέσα από διαφανείς διαδικασίες και άριστα επεξεργασμένες τεχνοκρατικές προτάσεις.