ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ: Εβδομαδιαία Τεχνική Ανάλυση 11/6/2015

Με μια εκρηκτική κίνηση ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε  από το «μαξιλάρι» στήριξης των 760 με 775 μονάδων  διαπερνώντας στην πορεία και το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. 

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι κατά πρώτον η διατήρηση του δείκτη σε ημερήσια κλεισίματα άνω των 800 μονάδων και κατά δεύτερον η προσπάθεια διάτρησης των 830 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών για να μπορέσουμε να πούμε ότι αυτή τη φορά έχει τα εχέγγυα για να πολιορκήσει   την «τετραπύρηνη» αντίσταση των 857 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε αδυναμία διακράτησης των κεκτημένων άνω των 800 μονάδων θα επιφέρει μια γρήγορη καθοδική εκτόνωση έως τις 785 μονάδες. Το θετικό στοιχείο από απόψεως τεχνικής ανάλυσης  είναι ότι το pullback, που έλαβε χώρα στις τελευταίες συνεδριάσεις εκτόνωσε  αρκετά τους ταλαντωτές κατευθύνοντάς  τους από τα υπεραγορασμένα επίπεδα, που βρίσκονταν στα τέλη Μαίου σε σημεία αποφόρτισης και έναρξης νέας ανοδικής κίνησης αφήνοντας έτσι περιθώρια για την πιθανή καταγραφή νέων υψηλών διμήνου.  Όλα αυτά όμως υπό τη σκιά του νέου της επίτευξης συμφωνίας ή μη με τους πιστωτές, στοιχείο που έχει επιφέρει ουκ ολίγες φορές  ιλιγγιώδη ανεβοκατεβάσματα  παρεκτρέποντας σε βραχυχρόνιο πεδίο και την πιο καλοστημένη επενδυτική στρατηγική.

Το αντίστοιχο διαγραμματικό σημείο αλλαγής τάσης για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 εντοπίζεται στις  240 μονάδες,  η διατήρηση του οποίου σε ημερήσια κλεισίματα θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις για μια εκ νέου αντιπαράθεση με την ισχυρή περιοχή αντίστασης των 255 μονάδων. 

      Απόστολος   Μάνθος