• 1st slide
  • 2nd slide
  • 4th slide
  • 3rd slide
  • 5th slide
" Δύναμή μας οι επενδυτές ... "
ΣΜΕΧΑ

Ο ΣΜΕΧΑ στη δημόσια διαβούλευση

on . Posted in Δελτία Τύπου

 

Θέλουμε να πληροφορήσουμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση ότι οι λογαριασμοί ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών που εξυπηρετούνται από τα μέλη του ΣΜΕΧΑ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, τα ίδια κεφάλαια των εταιριών που είναι μέλη του ΣΜΕΧΑ ανέρχονται σε περίπου 350 εκατ. Ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι στις εταιρίες-μέλη του ΣΜΕΧΑ σε 2.000.

 

 Λόγω του γεγονότος ότι η πλειοψηφία του όγκου των συναλλαγών του Χ.Α. διενεργείται από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού κυρίως μέσω των θυγατρικών εταιριών των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, τα μέλη του ΣΜΕΧΑ δεν έχουν την πλειοψηφία των μεριδίων του τζίρου.

Παρόλα αυτά όμως, ο ΣΜΕΧΑ εκπροσωπεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών, έχει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, καθότι τα μέλη του είναι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο επί δεκαετίες, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση χιλιάδων πελατών τους.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μπορεί ο ΣΜΕΧΑ, τα μέλη του και οι πλέον του ενός εκατ. Έλληνες επενδυτές που διατηρούν λογαριασμούς στα μέλη του ΣΜΕΧΑ, να αγνοούνται και να μην συμμετέχουν στην διαβούλευση σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα που επηρεάζουν την χρηματιστηριακή αγορά και τους επενδυτές πελάτες τους.

Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης