Απεργία ΤτΕ: να πρυτανεύσει η λογική!

 

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία την κατάσταση που έχει προκύψει στην αγορά λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να πρυτανεύσει η λογική και να αποφευχθούν τυχόν χειρότερες εξελίξεις.

 

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική στιγμή για τα χρηματιστήρια, η αναστολή λειτουργίας του ΧΑ για δυο συνεχείς ημέρες λόγω της αδυναμίας της ΤτΕ να εκκαθαρίσει τις συναλλαγές, έρχεται να εντείνει το νευρικό κλίμα και να δώσει ενδεχομένως «άλλοθι» στους ξένους θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους σε χρηματιστήρια άλλων χωρών.

Οι συνέπειες όπως προαναφέρεται είναι σοβαρές και ίσως μη αντιστρέψιμες και οδηγούν το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε περιθωριοποίηση, καθιστώντας το μια μικρή αγορά με ελάχιστες συναλλαγές και με τεράστια ζημιά για την Εθνική Οικονομία γενικότερα.

Ζητάμε από την Διοίκηση της ΤτΕ να τιμήσει τις πρόσφατες γραπτές δεσμεύσεις της περί διατήρησης προσωπικού ασφαλείας ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, την δε Διοίκηση της ΕΧΑΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2008